ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις, όπως αυτοί τροποποιούνται κατά διαστήματα, ισχύουν για όλες τις υπηρεσίες μας, οι οποίες διατίθενται μέσω διαδικτύου και της ιστοσελίδας «reuse.gr».

Με την πρόσβαση και την πλοήγηση στην ιστοσελίδας μας και χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της, βεβαιώνεται ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και ότι αποδέχεστε τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται παρακάτω.

 1. Ορισμοί

Με τον όρο «ΔΕΔΙΣΑ», «εμείς», «μας» νοείται η επιχείρηση «Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΤΑ)» με διακριτικό τίτλο «ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)», Α.Φ.Μ.: 090180851 και αρ. ΓΕΜΗ: 73524558000, η οποία εδρεύει στα Χανιά Κρήτης.

Με τον όρο «Ιστοσελίδα» νοείται ο ιστόχωρος «reuse.gr» και η εφαρμογή όπου διατίθεται η ανταλλακτική υπηρεσία, η οποία ανήκει και διαχειρίζεται από την ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ).

 1. Αντικείμενο και φύση των υπηρεσιών

Στην Ιστοσελίδα διατίθεται online υπηρεσία, μέσω της οποίας, οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν αγγελίες για αντικείμενα και προϊόντα, τα οποία δεν χρειάζονται, με σκοπό να τα ανταλλάξουν ή και να παραχωρήσουν σε άλλους χρήστες που ενδιαφέρονται για αυτά. Η επικοινωνία μεταξύ τους γίνεται αποκλειστικά μέσω ειδικής φόρμας μεταξύ τους επικοινωνίας.

Τα προϊόντα πρέπει να ανήκουν στις κάτωθι κατηγορίες:

 • Σπίτι – Γραφείο -Κήπος
 • Εργαλεία
 • Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Συσκευές
 • Ένδυση – Υπόδηση – Αξεσουάρ – Κοσμήματα
 • Παιδικά – Βρεφικά Είδη – Παιχνίδια
 • Αθλητικά Είδη
 • Καλλιτεχνικά Είδη – Χειροτεχνίες
 • Αξεσουάρ & Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων / Μοτοσικλετών / Σκαφών
 • Μουσική
 • Βιβλία – Χαρτικά – Γραφική ύλη
 • Εποχικά Είδη
 • Είδη για κατοικίδια
 • Χόμπι – Δραστηριότητες
 • Διάφορα

Διευκρινίζεται ότι καθίσταται δυνατό να οριστεί ανταλλακτική αξία στα προϊόντα, που καταχωρούνται στην ιστοσελίδα, η οποία όμως δεν θα αναγράφεται αλλά θα γνωστοποιείται μόνο στους ενδιαφερόμενους που θα επικοινωνήσουν με τον κάτοχο μέσω της υπηρεσίας chat ή και του email. Η συμφωνημένη αξία δεν αφορά την ΔΕΔΙΣΑ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται μέρος αυτής.

Η ανταλλαγή γίνεται απευθείας, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των χρηστών. Η ΔΕΔΙΣΑ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μεσάζοντα μεταξύ των χρηστών. Η ΔΕΔΙΣΑ παρέχει αποκλειστικά την πλατφόρμα της ιστοσελίδας reuse.gr και καμία άλλη υπηρεσία.

 1. Όροι εγγραφής & υποχρεώσεις του χρήστη

Ο χρήστης που επιθυμεί να καταχωρήσει αγγελίες με προϊόντα για ανταλλαγή ή να εγγραφεί στις υπηρεσίες της Ιστοσελίδας, θα πρέπει να δηλώνει τα αληθή, πλήρη και ισχύοντα προσωπικά του στοιχεία επικοινωνίας, όπως αυτά ζητούνται.

Διατηρούμε το δικαίωμα να μην επιτρέψουμε στον χρήστη να κάνει χρήση των υπηρεσιών, στην περίπτωση που οι παραχθείσες πληροφορίες δεν είναι ακριβείς ή/και επαρκείς.

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να προβάλλει αντιρρήσεις με αίτημα του στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@re-use.gr ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

 1. Ανήλικοι χρήστες

Οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της Ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένης της απλής αναζήτησης ή δημιουργίας λογαριασμού μέλους, δεν απευθύνονται σε άτομα κάτω των 15 ετών. Εάν είστε κάτω των 15 ετών, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα ή να παρέχετε σε εμάς οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο, χωρίς την απαραίτητη εξουσιοδότηση γονέα ή κηδεμόνα. Η Εταιρεία, βάσει του άρθρου 21 του Ν. 4624/2019, δεν συλλέγει ούτε επεξεργάζεται περαιτέρω εν γνώση της δεδομένα για άτομα κάτω των 15 ετών.

Εάν είστε γονέας ή κηδεμόνας και πιστεύετε ότι το παιδί σας έχει παράσχει προσωπικά του δεδομένα στην Εταιρεία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@re-use.gr ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

 1. Περιορισμός ευθύνης της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ)

Κατά την παροχή υπηρεσιών ανταλλαγής, οι πληροφορίες που δημοσιεύονται βασίζονται στις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους χρήστες της Ιστοσελίδας. Για το λόγο αυτό, οι χρήστες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ανανέωση της διαθεσιμότητας των προϊόντων που έχουν καταχωρήσει καθώς και για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών και χαρακτηριστικών των προϊόντων καθώς και της κατάστασης και λειτουργικότητας τους.

Τονίζεται ότι, δεν φέρουμε καμία ευθύνη σε περίπτωση πληροφοριών που είναι ανακριβείς, παραπλανητικές ή αναληθείς. Ακόμα, δεν θεωρούμαστε υπεύθυνοι για διακοπές λόγω προσωρινής ή/και μερικής αναστολής λειτουργίας, εργασιών αποκατάστασης, αναβάθμισης ή συντήρησης της ιστοσελίδας, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν συναλλαγές μεταξύ των χρηστών.

Η Εταιρεία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για ιστοσελίδες που κάνουν Phishing, δηλαδή ενέργειες εξαπάτησης των χρηστών, κατά την οποία ο ‘θύτης’ υποδύεται ότι είναι το «reuse.gr», με σκοπό την αθέμιτη απόκτηση προσωπικών δεδομένων, όπως είναι ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία και κωδικοί.

Οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας, διατίθενται μόνο για προσωπική και όχι για εμπορική χρήση. Συνεπώς, δεν παρέχεται το δικαίωμα αναπαραγωγής περιεχομένου για οποιαδήποτε εμπορική ή ανταγωνιστική δραστηριότητα.

 1. Παραβάσεις και αναφορά περιεχομένου χρήστη

Εάν η Εταιρεία ειδοποιηθεί ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο παραβιάζει τους παρόντες όρους χρήσης, είναι παράνομο ή παραπλανητικό μπορεί, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, να λάβει μέτρα όπως π.χ. διαγραφή αγγελιών, μπλοκάρισμα χρήστη, χωρίς προηγούμενη κοινοποίηση στον πάροχο του εν λόγω περιεχομένου.

 1. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι οι φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο που καταχωρεί στην Ιστοσελίδα αποτελούν πνευματική του ιδιοκτησία, ότι κατέχει κάθε νόμιμο δικαίωμα και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θίγουν ή/και είναι απαλλαγμένες από οποιοδήποτε δικαίωμα τρίτου. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει την συναίνεση του φωτογράφου, βίντεο-δημιουργού της προστατευόμενης φωτογραφίας/βίντεο και/ή άλλων νόμιμων δικαιούχων για την οποιαδήποτε χρήση της φωτογραφίας/βίντεο (νοουμένου ότι αυτή η χρήση δεν εμπίπτει σε μία από τις ρητά καθοριζόμενες από τον Νόμο εξαιρέσεις). Η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη έχει αναφορικά με το περιεχόμενο των ανωτέρω φωτογραφιών/βίντεο καθώς επίσης και για οιοδήποτε τυχόν ζήτημα ανακύψει με τις εν λόγω φωτογραφίες.

Τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας, ήτοι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά συμπεριλαμβανομένων, των κειμένων, αγγελιών, φωτογραφιών, βίντεο, σχεδίων, εμπορικών και οικονομικών στοιχείων, προγραμμάτων, πάσης φύσεως αρχείων, σημάτων/λογοτύπων, προστατεύονται από τους Ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ανήκουν αποκλειστικά στην Εταιρεία, διατίθενται δε στους χρήστες/επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική χρήση.

 1. Δήλωση αποποίησης ευθύνης της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ)

Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες των προϊόντων που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα, δεν προέρχονται σε καμία περίπτωση από εμάς. Αντιθέτως δημοσιεύονται και αναρτώνται στην Ιστοσελίδα με πρωτοβουλία και αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε χρήστη και δεν δύναται σε καμία περίπτωση να εκληφθούν ως έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ούτε υποκρύπτουν προτροπή της Εταιρείας.

Η Ιστοσελίδα αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνον τη συλλογή και ανάρτηση του περιεχομένου. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται, αποποιείται ευθύνη και δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση για τη χρήση, την κατάσταση, την λειτουργικότητα, την ποιότητα, την καταλληλόλητα καθώς και την διαθεσιμότητα των προϊόντων που αναρτούν οι χρήστες.

Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει από τυχόν σύναψη πάσης φύσεως εμπορικής συναλλαγής μεταξύ χρηστών και δεν σημαίνει ότι εγκρίνει οποιαδήποτε άποψη που περιέχεται σε οποιοδήποτε περιεχόμενο χρήστη.

Η Εταιρεία δεν έχει καμία υποχρέωση, να παρακολουθεί, να ελέγχει ή να επεξεργάζεται το περιεχόμενο κάθε χρήστη. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει ή να απενεργοποιήσει την πρόσβαση σε χρήστη ή σε οποιοδήποτε περιεχόμενο χρήστη για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, του περιεχομένου χρήστη το οποίο κατά τη διακριτική ευχέρεια της Εταιρείας, παραβιάζει τις συμφωνίες και τις «αρχές» της.

Με την αποδοχή των Όρων και Προϋποθέσεων αποδέχεστε και συμφωνείτε ότι ο εκάστοτε χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και αναλαμβάνει όλη την ευθύνη αναφορικά με τις υπηρεσίες ανταλλαγής (περιλαμβανομένων τυχόν εγγυήσεων και δεσμεύσεων από την πλευρά του αγγελιοδότη). Παράπονα ή αξιώσεις, σχετικά με προϊόντα ή ειδικά αιτήματα, που τυχόν υποβληθούν θα τα χειρίζεται ο εκάστοτε χρήστης.

Στον βαθμό που επιτρέπεται από τη νομοθεσία, η ΔΕΔΙΣΑ, οι Διευθυντές, τα στελέχη και οι υπάλληλοι της καθώς και όποιος εμπλέκεται στην διαχείρισης της Ιστοσελίδας δεν ευθύνεται για:

 • οποιαδήποτε ασάφεια σχετικά με τις πληροφορίες (περιγραφή, διαθεσιμότητα), είτε του παρέχοντος είτε του λάβοντος, που παρέχονται στην Ιστοσελίδα μας,
 • την ποιοτική κατάσταση, την λειτουργικότητα και καταλληλότητα των προϊόντων που διατίθενται στην Ιστοσελίδα μέσω των χρηστών και τυχόν απάτη,
 • οποιαδήποτε ποινική, αστική, διοικητική, ειδική, έμμεση ή επακόλουθη ζημία ή απώλεια, οποιαδήποτε απώλεια παραγωγής, απώλεια κέρδους, απώλεια εσόδων, απώλεια συμβολαίου, ζημία στην φήμη, απώλεια δικαιώματος για αποζημίωση, φθορά ή αλλοίωση, απώλεια είδους, τυχαία καταστροφή κ.ο.κ.
 • οποιεσδήποτε (άμεσες, έμμεσες, επακόλουθες ή ποινικές, διοικητικές, αστικές) ζημιές, απώλειες ή χρεώσεις τις οποίες υποστήκατε, πληρώσατε ή προκαλέσατε, σύμφωνα με, έπειτα από ή σε σχέση με τη χρήση, την αδυναμία χρήσης ή την καθυστέρηση στη χρήση της της Ιστοσελίδας μας,
 • για τυχόν (προσωπικό) τραυματισμό, θάνατο, φθορά ιδιοκτησίας ή άλλες (άμεσες, έμμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή ποινικά κολάσιμες) φθορές, απώλειες ή χρεώσεις τις οποίες υποστήκατε, πληρώσατε ή προκαλέσατε, είτε εξαιτίας (νομικών) πράξεων, σφαλμάτων, παραβιάσεων, (βαριάς) αμέλειας, σκόπιμου πταίσματος, παραλείψεων, μη εκτέλεσης, ψευδών δηλώσεων, αδικοπραξίας ή απόλυτης ευθύνης ή ευθύνης που αποδίδεται (πλήρως ή μερικώς) στο αντισυμβαλλόμενο της ανταλλαγής μέρος, συμπεριλαμβανομένης δε της έλλειψης ευθύνης για τυχόν ακύρωση ανταλλαγής ή για οποιοδήποτε άλλο περιστατικό πέρα από τον έλεγχό μας.

Ο κάθε χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και αναλαμβάνει όλη την ευθύνη αναφορικά με την ανταλλαγή στο μέρος που του αναλογεί.

 1. Τροποποιήσεις στους Όρους και Προϋποθέσεις χρήσης

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους Όρους χρήσης και Προϋποθέσεις σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Τέτοιους είδους τροποποιήσεις θα θεωρούνται άμεσα ισχύουσες, από τη στιγμή της ανάρτησής τους στην Ιστοσελίδα. Ευθύνεστε για την τακτική σας ενημέρωση και αποδοχή των όρων χρήσης και προϋποθέσεων, σχετικά με τέτοιου είδους τροποποιήσεις και η συνεχιζόμενη πρόσβαση ή χρήση της Ιστοσελίδας θα θεωρηθεί ως ανεπιφύλακτη αποδοχή των τροποποιημένων Όρων και Προϋποθέσεων. Επίσης, η αποδοχή των όρων συνιστά και αποδοχή όλων των τροποποιήσεων.

Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους όρους χρήσης, σας συνιστούμε τη διαγραφή του σχετικού λογαριασμού ή και της αγγελίας σας.

 1. Επίλυση Διαφορών – Δικαιοδοσία

Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις, καθώς και οι παρεχόμενες υπηρεσίες της ιστοσελίδας re-use.gr, θα ερμηνεύονται σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία. Σε περίπτωση ύπαρξης διαφορών, αρμόδια για την επίλυση τους ορίζονται τα δικαστήρια των Χανίων.

Προϊόντα ανά Κατηγορία

Κάνε Εγγραφή!

Εγγραφείτε τώρα!
Η πλατφόρμα είναι ανοικτή και ΔΩΡΕΑΝ για όλους!